Bericht Wil Reijnders

Geachte Heer,


Ik ben via internet op uw site terechtgekomen ,omdat ik regelmatig zoek op Harry Dreesen. Ik ben woonachtig in Tilburg ,ik ben 59 jaar en meubelmaker

 

Toen Harry begin jaren 40 ophield met zijn meubelzaak in Tiburg, hebben zijn chef werkplaats Loet Kremers (meubelmaker) en chef stofferen Wijtens ,de zaak van Harry voortgezet. Tilburg was textielstad ,en daar zaten behoorlijk wat textielfabrikanten ,die ook meubelen lieten ontwerpen en maken door de firma Kremers en Wijtens. Ontwerpen is het goede woord niet maar zij hadden de kennis, opgedaan om de stijl van Harry Dreesen voort te zetten.

Loet Kremers (voormalig chef van Harry) is doorgegaan tot zijn pensioen, het bedrijf is toen voordgezet door Henk kremers (zijn zoon) waar ik in dienst ben geweest ,van eind jaren 70 tot 1993 Ik heb de verhalen van mijn oudere collega's over Harry dikwijls gehoord. Kremers was toen de beste meubelmakerij van Tilburg ,de beste leerling meubelmakers gingen als ze van school af kwamen ,bij Kremers werken. Bij ons boven de werkplaats was een houtzolder ,en daar lagen nog fragmenten van meubels van de ontwerpen van Harry. Daar heb ik ook nog een aantal ontwerptekeningen gevonden van Harry Dreesen.

 

De werkplaats van Harry in Tilburg zat bij Biljartfabriek Roothaert de volledige naam was: Stoombiljart- en meubelfabriek A.P.C. Roothaert Telefoonstaat 22 Tilburg.

 

De advertentie uit 1908 is van de Tilburgse Courant.

 

Hopelijk  help deze informatie U.

Groet,

 

Wil Reijnders

Per e-mail ontvangen op 06.12.2014

Advertentie uit de Nieuwe Tilburgsche Courant - 19 augustus 1941
Advertentie uit de Nieuwe Tilburgsche Courant - 19 augustus 1941